ulaş yılmaz yazdı:
berkecim bence yaşından kaynaklı olabilir ya da aryaları söylerken çok fazla zorluyorsan kendini yani ses rengin aslında soprano değil ve sen soprano aryaları söylemeye çalışıyorsan sebebi bu olabilir. bence ses rengini sağlam bir hocanın yardımıyla öğren eğitimin çok büyük etkisi vardır çünkü ya da çok soğuk su veya şekerli gıdaları çok fazla tüketiyorsan da sorun olabilir. eğer bu saydıklarımdan hiç biri tutmuyosa bence bir doktora görün. bu yaşta opera ya ilgi duyman ve istemen gerçekten çok güzel bir şey başarılarının devamını dilerim....
Öncelikle mesajınız ve ilginiz için teşekkür ederim.Ben yaklaşık 2 yıldır operayla ilgileniyorum.1 yıldırsa opera söylüyorum.
Aslında erkek soprano kavramını hiç duymamıştım.Sonradan fark ettim ki ben asıl olarak bu şekilde rahatça opera söyleyebiliyorum...Yani der hölle rache,gibi aryaları seslendirebiliyorum.Hiçte zorlanmıyorum.Ama yinede kesin bir bilgim yok.İşte son bir kaç haftadır gıcık var boğazımda.O konuda sorun yaşıyorum.Yaşadığım yerde doğru dürüst müzik kursu olmadığı için hiç ses eğitimi almadım.
O yüzden bir hocamda yok.Ama gelecek sene opera festivalleri için istanbula geldiğimde bir eğitmene danışacağım.
Birde şu var şu an yaz mevsiminde olduğumuz için soğuk kola gibi gazlı içecekler tüketiyorum bayağı=)

Ama artık içmeyeceğim.=)
Bilgilendirdiğiniz için iyi dilekleriniz için teşekkürler...Sevgiler...