Evet, bu akşam çok güzel bir konser izleme fırsatını yakalamış olduk. Basın bildirisini daha önce okumuştuk. Esprili bir Basın Bildirisiydi. Konser de aynı havada, yerine göre esprili, hüzünlü, "şeytani" biçimde, güzel sahnelemelerle, üç çok başarılı bas tarafından gerçekleştirildi. Zafer Erdaş'ı İstanbul'lular tanıyorlardır, ben ilk kez dinledim. Tevfik Rodos'u geçtiğimiz yıl Yeni Yıl Konseri'nde dinlemiştim. Tuncay Kurtoğlu'nu - neyse ki- aralarla da olsa, izleme fırsatını veriyorlar Opera yöneticilerimiz (

) .Üç farklı renk, üç farklı uslup, üçü de çok başarılı sanatçılar. İlk yarıda Macbeth, Don Carlos, Faust, Mefistofele, Sevil Berberi, Don Giovanni, Yevgeni Onyegin gibi farklı tarzlarda operalardan aryalar söylediler. İkinci yarıda ise, "Porgy and Bess" operasından,"Show Boat" müzikalinden, Sorozabal'in "La Tabernera del Puerto" zarzuelasından parçalarla, Selman Ada, Khrennikov, vs.vs. söylediler. Çıkışta bir hanım eşine "ikinci yarı daha güzeldi" dedi; oysa konserin bütünü çok iyiydi: ilk yarıda, Zafer Erdaş Banco'nun aryasında; Tevfik Rodos Faust operasından(Gounod) Mefistofele'nin serenadında, Tuncay Kurtoğlu Boito'nun Mefis-tofele operasının o muhteşem Mefistofele'nin aryasında , üçü birarada Don Giovanni'nin sonundaki Commendatore-Leporello-Don Giovanni'nin terzetto'sunda çok üst düzeyde yorumlar yaptılar. Her üçü aynı zamanda dramatik güçlerini de sergilediler. Kıyafetler, program kitapcığı (dememem gerek, 3 sayfadan oluşuyor), hepsi özenle hazırlanmıştı. Bir de eşlik eden piyanisti unutmamamız gerek: Cemile Cabbarova da sadece eşlik değil, solo seslendirdiği Liszt ve Quliev,Mustafazade-Alizade'nin eserlerinde de başarılıydı. "Dört Silahşör" gibiydiler, çok anlaşmışlardı.
Dilerim İstanbul-Antalya-Mersin-Samsun'a da gitsinler de, herkes bu keyfi yaşasın.