TÜRK OPERA FORUM

Zaman: 07 Eyl 2010, 19:16

Tüm zamanlar UTC + 1 saat [ GITZ ]

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 3 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: BESTECİ,ORKESTRA ŞEFİMUSA GÖÇMEN`eTRTninYAPTIĞI SAYGISIZILIK
MesajGönderilme zamanı: 25 Tem 2010, 12:59 
fff

BESTECİ,ORKESTRA ŞEFİ MUSA GÖÇMEN`e TRT`nin YAPTIĞI SAYGISIZLIK....
Sayın Göçmen`nin bu sabah TRT haber kanalında röprortajı vardı....TRT Klasigine dönüşen Sanata,Sanatçıya büyük saygısızlığı...Göçmenli proğramda bir kez daha sergilendi...Bu güzel sanat proğramı..Önemsiz bir canlı yayın proğramı nedeniyle kesildi...Klasik müzige,Opera ve baleye yada sanat proğramlarına kara gözlüklerl...e bakan saygısız medyayı başta TRT`Yİ kınıyor,Ayıplıyorum....

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

Mesaj Başlığı: Re: BESTECİ,ORKESTRA ŞEFİMUSA GÖÇMEN`eTRTninYAPTIĞI SAYGISIZILIK
MesajGönderilme zamanı: 25 Tem 2010, 17:58 
fff

Sayın Musa Göçmen yazmış
Alıntı:
Evet malesef boyle bir sıkıntı yasandi keske olmasaydi.Ancak yapim ekibinden Semih bey in nazik yaklasimi ile sikinti bir olcude olsa asilabildi.Yayindan sonra hemen beni arayip uzuntusunu bildirdi ve tekrar yayinlatma konusunda gorusebilec...egini soyledi. Yaklasik 40 dakika cekim olmustu ancak 8 -10 dakikasini verebildiler. O gun Ney sanatcisi Eren Erdogan ve cellist Cagri da bana eslik etmişti onlarda cok az yer alabildiler ara kısım kesilince:( Program ekibi gercekten cok iyi niyetli ve caliskanlar islerini de cok iyi yapiyorlar. Ancak malesef genel yayin politikasi ve bakiş uzuntu verici. Hayir baglanan canli yayinda onemli olsa icim yanmayacak.Ona kadar ne onemli olaylar var yayınları kesecek. Ama bu durumda kızıp vaz mı gecmek lazım.Tabii ki hayir inadina sonuna kadar devam mucadeleye. Cumhuriyetin ilk yillarinda oldugu gibi tüm çağdaş klasik müziğini yaratabilmiş ülkelerde oldugu gibi sanati sokağa halkımıza tasiyabilmeye calisacagiz. İşte Ataturk;'ün müzikal devrimi o zaman gerceklesecek o zaman sacma sapan müzikal gündem tartışmaları yerine ne yapmalıyızı konusmaya baslayabilecegiz. Tesekkurler Semih Leyli ince dusuncen icin tesekkurler... Musa Gocmen

http://www.facebook.com/profile.php?id=703949583&ref=search
Semihleyli yazmış
Alıntı:
Sayın Göçmen..Sanat haberlerini mümkün olduğunca takip ediyorum..Program ekibine değil..sitemim...Sanırım samsun operasının açılışıydı..Remzi Buharalının sunduğu pazar günleri yayını olan Sanat aktif adında bir sanat proğramında operanın aç...ılışındaki etkinlikler yayınlanmaya başladı birden..sizin programınız gibi kestiler ve bir partinin naklen etkinligini sunmaya başladılar...Zaten ekranlar Çöpçatan,yemek,arabeskçilerin işgali altında sanat programları yok denecek kadar az onlarıda budaya budaya yok ediyorlar...Dilerim...Doğru yolu buluruz...Büyük ÖnderATATÜRK`ün yolunu

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

Mesaj Başlığı: Re: BESTECİ,ORKESTRA ŞEFİMUSA GÖÇMEN`eTRTninYAPTIĞI SAYGISIZILIK
MesajGönderilme zamanı: 26 Tem 2010, 06:54 
fff

Bibi Banu Dağcıoğlu yazmış
Alıntı:
TV klasik müzik kanalının açılma vakti çoktan geldi de geçiyor...bence çok yakın bir zamanda,bu konuda akıllıca oluşturulacak iyi projeler tv kanal yönetim kurullarına sunulmalıdır.Çok yüksek bir dinleyici ve izleyici kitlesi olduğunu düşün...üyorum.Yerel türlü gereksiz kanallar,günde 5 sohbet-2 haberle ayakta duruyor.Bir şekilde bu aptal kutusundan boş beyinlere boş yayınlar yaparak ayakta kalabildiklerine göre...TrT yada özel kanallar reyting manyaklığına sarmış durumdalar malesef,saçma sapan reklamlarla kesilen canlı yayınların haddi hesabı yok.uluslararası Bale yarışmasında,2. kez bu rezaleti bu sene de yaşadık hatırllarsanız(Ntv)...Musa Göçmen' in de başına gelmesine hiç şaşırmadım.Durum üzücüdür,tepki verilmezse,bizlerde bu duvarlarda sadece söylenerek yazı yazmakla kalırız....Vaz geçmek gibi bir alternatif olmamalı.
http://www.facebook.com/home.php?#!/profile.php?id=1111770934

SOPRANO Nurdan Küçükekmekçi Aydın yazmış...
Alıntı:
Evet TRT'nin bu kadar çok kanalı varken TRT klasik kanalı tabi ki çoktan açılmış olmalıydı.
Sevgili Göçmen'e yapılan şeye aslında şaşırmadım ama bu demek değildir ki" alıştık nasıl olsa boşver" mantığını beraberinde getirmemeli kesinlikle........Hatta tam tersi "yeter artık" dedirtmeli.Ben de izlemedim programı ama 40dk lık programın 8-10 dk'ya inmiş olması herşeyi anlatıyor.Bu konudaki tüm yetkilileri kınıyorum....

Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 3 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 1 saat [ GITZ ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu foruma eklentiler gönderemezsiniz